Print Options:

Začinjena Edamame salata od krastavaca

Ova  začinjena edamame salata od krastavaca savršen je prilog ili predjelo s puno proteina. Napravljena je od 8 jednostavnih sastojaka za hrskavu salatu od krastavaca koja je aromatična i ukusna, a za nju je potrebno samo 20 minuta!

Metoda kuhanja
Kuhinja
Vrsta ,
Težina pripreme Početnik
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme: 20 mins Ukupno vremena: 20 mins
Posluživanje 4
Sezona za pripremu Ljeto
Sastojci:
  • 1 veliki krastavac narezan na tanke ploške
  • šalice kuhanog i oljuštenog edamama
  • ½ šalice nasjeckanog cilantra
  • 3 mlada luka uklonite krajeve i narežite na kockice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ½ žlice rižinog vinskog octa
  • 1 ½ žlice soja umaka
  • 1 žlica ljutog čilija
  • 1 žlica sjemenki sezama po želji, kao dekoracija
PRIPREMA:
    • Odrežite krajeve krastavca i bacite ih. Zatim nožem ili mandolinom narežite krastavac na tanke ploške.
    • Dodajte kriške krastavca u mrežasto cjedilo i lagano ih posolite. Zatim stavite cjedilo na vrh zdjele i ostavite krastavce da se cijede oko 10 minuta kako bi otpustili višak tekućine. Nakon 10 minuta lagano isperite krastavce i osušite ih, zatim dodajte u veliku zdjelu za miješanje.
    • Dok se krastavci cijede pripremite preostale sastojke. Mladi luk narežite na kockice, cilantro nasjeckajte, a češnjak protisnite ili nasjeckajte. Ako koristite smrznuti edamame, ponovno ga zagrijte prema uputama na pakiranju.
    • Dodajte edamame, mladi luk, cilantro i češnjak u zdjelu narezanih krastavaca i pomiješajte. Zatim prelijte rižinim vinskim octom, umakom od soje i hrskavim čilijem.
    • Pomiješajte dok se ne ujednači, a zatim poslužite kao što jest ili dodajte sjemenke sezama na vrh kao izborni ukras. 
Bilješka

Ovu pikantnu salatu od krastavaca možete čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 dana. Nakon toga, krastavci se malo nakvase i izgube svoju hrskavu teksturu.

Izvor: Megan

Pročitajte online: https://mojirecepti.com.hr/recipe/zacinjena-edamame-salata-od-krastavaca/