Začinjena Edamame salata od krastavaca
Začinjena Edamame salata od krastavaca

Ova začinjena edamame salata od krastavaca savršen je prilog ili predjelo s puno proteina. Napravljena je od 8 jednostavnih sastojaka za hrskavu salatu od krastavaca koja je aromatična i ukusna, a za nju je potrebno samo 20 minuta!
Začinjena Edamame salata od krastavaca
Sastojci:
PRIPREMA:
-
-
Odrežite krajeve krastavca i bacite ih. Zatim nožem ili mandolinom narežite krastavac na tanke ploške.
-
Dodajte kriške krastavca u mrežasto cjedilo i lagano ih posolite. Zatim stavite cjedilo na vrh zdjele i ostavite krastavce da se cijede oko 10 minuta kako bi otpustili višak tekućine. Nakon 10 minuta lagano isperite krastavce i osušite ih, zatim dodajte u veliku zdjelu za miješanje.
-
Dok se krastavci cijede pripremite preostale sastojke. Mladi luk narežite na kockice, cilantro nasjeckajte, a češnjak protisnite ili nasjeckajte. Ako koristite smrznuti edamame, ponovno ga zagrijte prema uputama na pakiranju.
-
Dodajte edamame, mladi luk, cilantro i češnjak u zdjelu narezanih krastavaca i pomiješajte. Zatim prelijte rižinim vinskim octom, umakom od soje i hrskavim čilijem.
-
Pomiješajte dok se ne ujednači, a zatim poslužite kao što jest ili dodajte sjemenke sezama na vrh kao izborni ukras.
-
Bilješka
Ovu pikantnu salatu od krastavaca možete čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 dana. Nakon toga, krastavci se malo nakvase i izgube svoju hrskavu teksturu.
Izvor: Megan