Veganska tjestenina s limunovim maslacem, graškom i porilukom
Veganska tjestenina s limunovim maslacem, graškom i porilukom

Ono što volim kod ovog recepta je to što je limun doista zvijezda ovog jela. Iako ovaj recept zahtijeva samo 2 žlice limunovog soka i limunovu koricu, to je više nego dovoljno za aromatiziranje ove veganske kreme od limuna!
Veganska tjestenina s limunovim maslacem, graškom i porilukom
Sastojci:
Hrskavi poriluk
PRIPREMA:
-
-
Započnite kuhanjem tjestenine prema uputama na pakiranju (to bi trebalo trajati oko 10-15 minuta). Nakon kuhanja, procijedite i ostavite za kasnije.
-
Dok se tjestenina kuha, zagrijte pećnicu na 200 °C i nasjeckajte poriluk.
-
Dodajte nasjeckani poriluk u veliku tepsiju i pospite uljem avokada, češnjakom u prahu, čilijem, soli i paprom. Zatim rukama ili lopaticom miješajte dok poriluk ne bude ravnomjerno obložen začinima.
-
Zatim dodajte poriluk u pećnicu i pecite 15-20 minuta, ako poriluk nakon 20 minuta nije hrskav koliko želite, možete ga peći još 2-3 minute. Kad je pečen, stavit ga sa strane.
-
Dok se poriluk kuha, dodajte bademovo/sojino mlijeko, veganski maslac, limunov sok, koricu limuna, prehrambeni kvasac i češnjak u prahu u veliki lonac. Pirjati 5-8 minuta uz povremeno miješanje.
-
Zatim dodajte kuhanu tjesteninu i smrznuti/svježi grašak i promiješajte. Kuhajte još oko 5 minuta dok se grašak ne zagrije i dok se tjestenina ravnomjerno ne prekrije umakom.
-
Kao posljednji korak u tavu dodajte hrskavi poriluk i pomiješajte ga.
-
Maknite s vatre i po želji pospite svježim origanom ili veganskim parmezanom. Poslužite i uživajte!
-
Bilješka
Izvor: Megan