Moji recepti za ukusna jela

Veganska tjestenina s limunovim maslacem, graškom i porilukom

Veganska tjestenina s limunovim maslacem, graškom i porilukom

Ono što volim kod ovog recepta je to što je limun doista zvijezda ovog jela. Iako ovaj recept zahtijeva samo 2 žlice limunovog soka i limunovu koricu, to je više nego dovoljno za aromatiziranje ove veganske kreme od limuna!

Veganska tjestenina s limunovim maslacem, graškom i porilukom

Težina pripreme: Početnik Vrijeme pripreme 10 mins Vrijeme kuhanja 30 mins Ukupno vremena 40 mins
Posluživanje: 4
Sezona za pripremu: Pogodan za pripremu tijekom cijele godine

Sastojci:

Hrskavi poriluk

PRIPREMA:

    • Započnite kuhanjem tjestenine prema uputama na pakiranju (to bi trebalo trajati oko 10-15 minuta). Nakon kuhanja, procijedite i ostavite za kasnije.
    • Dok se tjestenina kuha, zagrijte pećnicu na 200 °C i nasjeckajte poriluk.
    • Dodajte nasjeckani poriluk u veliku tepsiju i pospite uljem avokada, češnjakom u prahu, čilijem, soli i paprom. Zatim rukama ili lopaticom miješajte dok poriluk ne bude ravnomjerno obložen začinima.
    • Zatim dodajte poriluk u pećnicu i pecite 15-20 minuta, ako poriluk nakon 20 minuta nije hrskav koliko želite, možete ga peći još 2-3 minute. Kad je pečen, stavit ga sa strane.
    • Dok se poriluk kuha, dodajte bademovo/sojino mlijeko, veganski maslac, limunov sok, koricu limuna, prehrambeni kvasac i češnjak u prahu u veliki lonac. Pirjati 5-8 minuta uz povremeno miješanje.
    • Zatim dodajte kuhanu tjesteninu i smrznuti/svježi grašak i promiješajte. Kuhajte još oko 5 minuta dok se grašak ne zagrije i dok se tjestenina ravnomjerno ne prekrije umakom.
    • Kao posljednji korak u tavu dodajte hrskavi poriluk i pomiješajte ga.
    • Maknite s vatre i po želji pospite svježim origanom ili veganskim parmezanom. Poslužite i uživajte!

Bilješka

Izvor: Megan

Recipe Card powered by WP Delicious

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

You may also like...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)