Print Options:

Tjestenina bez glutena s kremastim tikvicama i feta umakom

Metoda kuhanja ,
Kuhinja
Težina pripreme Početnik
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme: 10 mins Vrijeme kuhanja: 30 mins Ukupno vremena: 40 mins
Posluživanje 2
Sezona za pripremu Pogodan za pripremu tijekom cijele godine
Priprema
  • 1/2 tikvice
  • 1 kom fete bez laktoze
  • 300 g Bezglutenska tjestenina s kurkumom
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice dimljene paprike
Priprema:
    • Tikvu narežite na kockice i stavite u posudu za pečenje.
    • U sredinu posude stavite blok fete bez laktoze
    • Dodajte maslinovo ulje, dimljenu papriku, sol i papar te pecite jelo 20-30 minuta na 180°
    • U isto vrijeme zagrijte malo tjestenine u loncu kipuće vode.
    • Nakon što su tikva narezana na kockice i feta gotovi, sve zgnječite vilicom – nemojte se ustručavati vratiti u pećnicu ako je tikva još pretvrda.
    • Tjesteninu uspite u posudu i sve promiješajte – nemojte se ustručavati dodati malo vode kako bi feta umak od tikve bio glatkiji i kremastiji
    • Sve što trebate učiniti je poslužiti i uživati
    • sol i papar na okus