Rustikalni dalmatinski sataraš s punjenim paprikama od krumpira

Posluživanje: 4 Ukupno vremena: 55 mins Težina pripreme: Lako
Rustikalni dalmatinski sataraš s punjenim paprikama od krumpira
Pogledajte galeriju 1 slika

Ljeti se u kužini kuhao sataraš gdje je cijela kuća vonjala po paprikama i pomidorama. Sjećam se provedenog djetinjstva u polju poma, paprika i voća (smokava, grožđa…). Znalo se odmah da je došlo ljeto. Nakon što napunite  paprike stavite ih u pećnicu i voilà !!!

Rustikalni dalmatinski sataraš s punjenim paprikama od krumpira

Težina pripreme: Lako Vrijeme pripreme 15 mins Vrijeme kuhanja 40 mins Ukupno vremena 55 mins
Cooking Temp: 200  C Posluživanje: 4
Sezona za pripremu: Pogodan za pripremu tijekom cijele godine

Opis

Ljeti se u kužini kuhao sataraš gdje je cijela kuća vonjala po paprikama i pomidorama. Sjećam se provedenog djetinjstva u polju poma, paprika i voća (smokava, grožđa…). Znalo se odmah da je došlo ljeto. Nakon što napunite  paprike stavite ih u pećnicu i voilà !!!

Sastojci za sataraš

Sastojci za paprike

Upute

  1. Upute za paprike

    1. Sastojci za parike i krumpir je ugrubo zbog veličine paprika.
    2. Paprikama izdubite dio oko peteljke, očistite od sjemenki, operite i pripremite za punjenje.
    3. Krumpir ogulite i naribajte na ribež i ostavite da tako odstoji 5 - 10 minuta. Tijekom stajanja će pustiti vodu, a zatim ga rukama ocijedite.
    4. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju dok ne poprimi zlatno žutu boju, zatim u to dodajte naribani krumpir, začine, i sve dobro promješajte.
    5. Smjesom od krumpira napuni paprike, posloži ih u namašćeni pleh te  peci u pećnici zagrijanoj na 200*C 35-40 minuta.

  1. Upute za sataraš

    1. Paprike operite, prepolovite i odstranite sjemenke i narežite na veće komade.
    2. Pome operite, ogulite kožicu malo ih stisnite da iz njih izađe višak soka i narežite na kockice.
    3. Na maslinovom ulju pirjajte luk 10-ak minuta dok ne postane staklast
    4. Dodajte nasjeckane rajčice, dobro promiješajte i kuhajte dok se voda ne reducira.
    5. Kad je povrće omekšalo, začinite solju, šećerom, mješavinom začina i peršinom.
    6. Nakon začinjavanja kuhajte još 2-3 minute i ugasite vatru.
    7. Ja skuham veču količinu i stavim u frižider i poslužim uz tjesteninu, rižu ili pečeno meso.

Bilješka

recept je pogodan i za vegetarijance. Možete napraviti veću količinu i spremiti u zamrzivač za hladnije dane. Dobro se slaže uz rižu, tjesteninu i kao prilog uz meso.

Ključne riječi: paradajz, paprika,
Recipe Card powered by WP Delicious

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)