Moji recepti
Include in Print View:
Naslov
Recipe Content
Info
Opis
Slike
Sastojci
Uputstva
Prehrana
Bilješka
Dijeljenje na društvenim mrežama
Autor Bio
Hvala na poruci
Print
Increase Text
Decrease Text
Recept za talijansku juhu minestrone (na tršćanski način)
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
1 hrs
Ukupno vremena
1 hr 20 mins
Metoda kuhanja:
Kuhanje
Kuhinja:
Talijanska
Vrsta:
Juhe
Posluživanje:
12
Sezona za pripremu:
Pogodan za pripremu tijekom cijele godine
Sastojci:
56
g
slanine ili pancete(narezane na kockice)
1
žuti luk (nasjeckani)
500
g
blitve (lišće i stabljike, grubo nasjeckane)
500
g
(dvije male ili jedna veća) tikvice (narezane na deblje kriške)
140
g
špinata (grubo nasjeckanog)
100
g
mahuna svježe ili smrznute
2
mrkve (narezane na deblje ploške)
1
rebro celera (narezano na deblje ploške)
2
rajčice (oguljene i narezane)
2
velika krumpira (oguljena i narezana na četvrtine)
6 1/2
šalica
goveđe ili povrtne juhe
3
žlice
maslaca
2
rajčice (oguljene ipasirane)
1 1/2
šalice
tjestenine od krupice durum pšenice
3
žlice
maslinovog ulja (za prženje)
4
žlice
Grana Padano sira (ili Parmigiano Reggiano, naribanog)
1
žlica
nasjeckanog svježeg peršina
sol i papar
po želji
PRIPREMA:
1
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i slaninu i kuhajte dok luk ne postane proziran, oko 4 minute.
Dodajte blitvu, tikvicu, špinat, celer, mahune, krumpir, mrkvu i 2 narezane rajčice. Nastavite kuhati još 15 minuta uz svako malo miješanje.
Dodajte juhu. Začinite solju i paprom po ukusu i kuhajte poklopljeno sat i 15 minuta.
Izvadite krumpir iz lonca, zgnječite, pomiješajte s pasiranom rajčicom i vratite u lonac.
Dodajte tjesteninu i kuhajte oko 5-7 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha. Vrijeme će ovisiti o vrsti tjestenine koju koristite.
Dodajte nasjeckani peršin, maslac i 4 žlice Grana Padano ili Parmigiano Reggiano sira. Dobro promiješajte i poslužite.
Bilješka
Izvor:
Victor
Ključne riječi:
slanina, mahune, panceta, špek, tikvice, špinat