Recept za talijansku juhu minestrone (na tršćanski način)

Recept za talijansku juhu minestrone (na tršćanski način)
Sastojci:
PRIPREMA:
-
-
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i slaninu i kuhajte dok luk ne postane proziran, oko 4 minute.
-
Dodajte blitvu, tikvicu, špinat, celer, mahune, krumpir, mrkvu i 2 narezane rajčice. Nastavite kuhati još 15 minuta uz svako malo miješanje.
-
Dodajte juhu. Začinite solju i paprom po ukusu i kuhajte poklopljeno sat i 15 minuta.
-
Izvadite krumpir iz lonca, zgnječite, pomiješajte s pasiranom rajčicom i vratite u lonac.
-
Dodajte tjesteninu i kuhajte oko 5-7 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha. Vrijeme će ovisiti o vrsti tjestenine koju koristite.
-
Dodajte nasjeckani peršin, maslac i 4 žlice Grana Padano ili Parmigiano Reggiano sira. Dobro promiješajte i poslužite.
-
Bilješka
Izvor: Victor