Recept za talijansku juhu minestrone (na tršćanski način)

Posluživanje: 12 Ukupno vremena: 1 hr 20 mins
Recept za talijansku juhu minestrone (na tršćanski način)

Recept za talijansku juhu minestrone (na tršćanski način)

Vrijeme pripreme 20 mins Vrijeme kuhanja 1 hrs Ukupno vremena 1 hr 20 mins
Posluživanje: 12
Sezona za pripremu: Pogodan za pripremu tijekom cijele godine

Sastojci:

PRIPREMA:

    • Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i slaninu i kuhajte dok luk ne postane proziran, oko 4 minute. 
    • Dodajte blitvu, tikvicu, špinat, celer, mahune, krumpir, mrkvu i 2 narezane rajčice. Nastavite kuhati još 15 minuta uz svako malo miješanje.
    • Dodajte juhu. Začinite solju i paprom po ukusu i kuhajte poklopljeno sat i 15 minuta.
    • Izvadite krumpir iz lonca, zgnječite, pomiješajte s pasiranom rajčicom i vratite u lonac.
    • Dodajte tjesteninu i kuhajte oko 5-7 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha. Vrijeme će ovisiti o vrsti tjestenine koju koristite.
    • Dodajte nasjeckani peršin, maslac i 4 žlice Grana Padano ili Parmigiano Reggiano sira. Dobro promiješajte i poslužite.

Bilješka

Izvor: Victor

Ključne riječi: slanina, mahune, panceta, špek, tikvice, špinat
Recipe Card powered by WP Delicious

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)