Sezona za pripremu:
Pogodan za pripremu tijekom cijele godine
Sastojci:
300g lo mein rezanci (sušeni) ili špageti rezanci
1šalica nasjeckane mrkve
1šalica nasjeckanog kupusa
1 paprika narezana na ploške
3-4češnja češnjaka sitno sjeckanog
3kom pilećih fileta
1žlica biljnog ulja
2-3 mlada zelena luka narezana na ploške
Umak
3žličice umaka od kamenica
2žličice soja umaka
1žlica sezamovog ulja
1žlica šećera
1šalica šalica pileće juhe ako je potrebno
1/4žličice mljevenog đumbira
1/4žličice crnog papra
1žličica tamnog soja umaka po želji
PRIPREMA:
1
U loncu zakuhajte vodu i dodajte lo mein rezance. Provjerite jesu li rezanci potpuno uronjeni u vodu. Vrijeme kuhanja ovisit će o uputama na pakiranju.
Kada su rezanci gotovi, odmah ih izvadite i ocijedite vodu, a zatim ih isperite hladnom vodom (ovo će spriječiti da se rezanci nastave kuhati i zalijepe jedan za drugi). Nemojte prekuhati rezance.
Pripremite/narežite papriku, nasjeckanu mrkvu, nasjeckani kupus, češnjak, mladi luk i piletinu. (Započnite ovaj korak dok čekate da rezanci prokuhaju kako biste uštedjeli vrijeme!)
Pripremite umak tako da sve sastojke za umak pomiješate u zdjelu. Umutiti da se sjedini.
Zagrijte tavu i dodajte biljno ulje. Kad se ulje zagrije, dodajte češnjak i ploške piletine. Pirjajte piletinu dok ne bude gotova, povremeno okrećite. Dodajte umak. Pustite da prokuha.
Dodajte rezance i lagano ih umiješajte u umak te ih ravnomjerno premažite umakom (mnogo lakše ako koristite hvataljke). Dodajte papriku, nasjeckanu mrkvu i nasjeckani kupus i nastavite miješati dok se sve ne oblije umakom.
Dodajte još pileće juhe ako vam se rezanci čine presuhi. Nastavite miješati još 30-tak sekundi ili dok se umak ne zgusne i sve bude dobro obloženo umakom. Izbjegavajte prekuhavanje rezanaca.
Maknite s vatre i ukrasite zelenim lukom. Poslužite i uživajte!