Piletina Lo Mein

Posluživanje: 4 Ukupno vremena: 30 mins Težina pripreme: Lako
Piletina Lo Mein

Klasični kineski recept za rezance prepun ludo slasnih okusa, a za izradu vam je potrebno samo 30 minuta.

Težina pripreme: Lako Vrijeme pripreme 10 mins Vrijeme kuhanja 20 mins Ukupno vremena 30 mins
Posluživanje: 4
Sezona za pripremu: Pogodan za pripremu tijekom cijele godine

Sastojci:

Umak

PRIPREMA:

    • U loncu zakuhajte vodu i dodajte lo mein rezance. Provjerite jesu li rezanci potpuno uronjeni u vodu. Vrijeme kuhanja ovisit će o uputama na pakiranju. 
    • Kada su rezanci gotovi, odmah ih izvadite i ocijedite vodu, a zatim ih isperite hladnom vodom (ovo će spriječiti da se rezanci nastave kuhati i zalijepe jedan za drugi). Nemojte prekuhati rezance. 
    • Pripremite/narežite papriku, nasjeckanu mrkvu, nasjeckani kupus, češnjak, mladi luk i piletinu. (Započnite ovaj korak dok čekate da rezanci prokuhaju kako biste uštedjeli vrijeme!)
    • Pripremite umak tako da sve sastojke za umak pomiješate u zdjelu. Umutiti da se sjedini.
    • Zagrijte tavu i dodajte biljno ulje. Kad se ulje zagrije, dodajte češnjak i ploške piletine. Pirjajte piletinu dok ne bude gotova, povremeno okrećite. Dodajte umak. Pustite da prokuha.
    • Dodajte rezance i lagano ih umiješajte u umak te ih ravnomjerno premažite umakom (mnogo lakše ako koristite hvataljke). Dodajte papriku, nasjeckanu mrkvu i nasjeckani kupus i nastavite miješati dok se sve ne oblije umakom. 
    • Dodajte još pileće juhe ako vam se rezanci čine presuhi. Nastavite miješati još 30-tak sekundi ili dok se umak ne zgusne i sve bude dobro obloženo umakom. Izbjegavajte prekuhavanje rezanaca.
    • Maknite s vatre i ukrasite zelenim lukom. Poslužite i uživajte!

Bilješka

Izvor: MinShien

Ključne riječi: rezanci, soja umak, piletina,
Datoteka pod
Recipe Card powered by WP Delicious

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vam se svidjeti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)