Piletina Lo Mein

Klasični kineski recept za rezance prepun ludo slasnih okusa, a za izradu vam je potrebno samo 30 minuta.
Piletina Lo Mein
Sastojci:
Umak
PRIPREMA:
-
-
U loncu zakuhajte vodu i dodajte lo mein rezance. Provjerite jesu li rezanci potpuno uronjeni u vodu. Vrijeme kuhanja ovisit će o uputama na pakiranju.
-
Kada su rezanci gotovi, odmah ih izvadite i ocijedite vodu, a zatim ih isperite hladnom vodom (ovo će spriječiti da se rezanci nastave kuhati i zalijepe jedan za drugi). Nemojte prekuhati rezance.
-
Pripremite/narežite papriku, nasjeckanu mrkvu, nasjeckani kupus, češnjak, mladi luk i piletinu. (Započnite ovaj korak dok čekate da rezanci prokuhaju kako biste uštedjeli vrijeme!)
-
Pripremite umak tako da sve sastojke za umak pomiješate u zdjelu. Umutiti da se sjedini.
-
Zagrijte tavu i dodajte biljno ulje. Kad se ulje zagrije, dodajte češnjak i ploške piletine. Pirjajte piletinu dok ne bude gotova, povremeno okrećite. Dodajte umak. Pustite da prokuha.
-
Dodajte rezance i lagano ih umiješajte u umak te ih ravnomjerno premažite umakom (mnogo lakše ako koristite hvataljke). Dodajte papriku, nasjeckanu mrkvu i nasjeckani kupus i nastavite miješati dok se sve ne oblije umakom.
-
Dodajte još pileće juhe ako vam se rezanci čine presuhi. Nastavite miješati još 30-tak sekundi ili dok se umak ne zgusne i sve bude dobro obloženo umakom. Izbjegavajte prekuhavanje rezanaca.
-
Maknite s vatre i ukrasite zelenim lukom. Poslužite i uživajte!
-
Bilješka
Izvor: MinShien