Print Options:

Pileći bataci zapečeni s češnjakom i medom

 Prekrasno zapečeno, bogatog okusa, sočno i mekano s kosti. Ovi pečeni bataci su svaki put hit. Ukusno i tako zarazno!

Metoda kuhanja
Kuhinja
Vrsta ,
Težina pripreme Početnik
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme: 20 mins Vrijeme kuhanja: 50 mins Ukupno vremena: 1 hr 10 mins
Posluživanje 6
Sezona za pripremu Pogodan za pripremu tijekom cijele godine
Sastojci:
  • 12 pilećih bataka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1/4 šalice soja umaka s niskim sadržajem natrija
  • 2 žlice Worcestershire umaka
  • 2 žlice soka od limuna (ili soka od limete)
  • 5 žlica meda (ili javorovog sirupa)
  • 6 češnja češnjaka nasjeckanog
  • 2,5 cm korijena đumbira (oguljenog i naribanog ili upotrijebite 1/4 žličice đumbira u prahu)
  • ½ žličice crnog papra mljevenog
  • 1 žličica košer soli (plus još po ukusu)
  • 1/2 žličice crvene paprike
PRIPREMA:
    1. U srednjoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu i promiješajte vilicom. Ostaviti sa strane.

          2. Stavite piletinu u Ziploc vrećicu. Dodajte marinadu. Izbacite što više zraka iz vrećice i zatvorite je. Marinirati preko noći i do 24 sata, ili barem nekoliko sati.

        3. Ako batake pečete odmah, masirajte ih u vrećici s marinadom oko 5 minuta. To će biti dovoljno da dobijete dobru količinu marinade i okusa unutar mesa.

    • Zagrijte pećnicu na 190 °C
    • Prebacite batake i svu marinadu u posudu za pečenje.
    • Pecite bez poklopca na 190 °C 45-50 minuta,  i dok bataci ne porumene na vrhu.
    • Pažljivo izvadite iz pećnice i poslužite vruće, uz sok od tave i omiljeni prilog (npr. pire krumpir, riža, itd.)

     

Bilješka

Izvor: Victor 

Ključne riječi: pečeni pileći bataci, pečeni pileći bataci, kako ispeći pileće batake
Pročitajte online: https://mojirecepti.com.hr/recipe/pileci-bataci-zapeceni-s-cesnjakom-i-medom/