Pileći bataci zapečeni s češnjakom i medom
Pileći bataci zapečeni s češnjakom i medom

Prekrasno zapečeno, bogatog okusa, sočno i mekano s kosti. Ovi pečeni bataci su svaki put hit. Ukusno i tako zarazno!
Pileći bataci zapečeni s češnjakom i medom
Sastojci:
PRIPREMA:
-
- U srednjoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu i promiješajte vilicom. Ostaviti sa strane.
2. Stavite piletinu u Ziploc vrećicu. Dodajte marinadu. Izbacite što više zraka iz vrećice i zatvorite je. Marinirati preko noći i do 24 sata, ili barem nekoliko sati.
3. Ako batake pečete odmah, masirajte ih u vrećici s marinadom oko 5 minuta. To će biti dovoljno da dobijete dobru količinu marinade i okusa unutar mesa.
-
Zagrijte pećnicu na 190 °C
-
Prebacite batake i svu marinadu u posudu za pečenje.
-
Pecite bez poklopca na 190 °C 45-50 minuta, i dok bataci ne porumene na vrhu.
-
Pažljivo izvadite iz pećnice i poslužite vruće, uz sok od tave i omiljeni prilog (npr. pire krumpir, riža, itd.)
Bilješka
Izvor: Victor