Moji recepti za ukusna jela

Pileći bataci zapečeni s češnjakom i medom

Pileći bataci zapečeni s češnjakom i medom

 Prekrasno zapečeno, bogatog okusa, sočno i mekano s kosti. Ovi pečeni bataci su svaki put hit. Ukusno i tako zarazno!

Težina pripreme: Početnik Vrijeme pripreme 20 mins Vrijeme kuhanja 50 mins Ukupno vremena 1 hr 10 mins
Posluživanje: 6
Sezona za pripremu: Pogodan za pripremu tijekom cijele godine

Sastojci:

PRIPREMA:

    1. U srednjoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu i promiješajte vilicom. Ostaviti sa strane.

          2. Stavite piletinu u Ziploc vrećicu. Dodajte marinadu. Izbacite što više zraka iz vrećice i zatvorite je. Marinirati preko noći i do 24 sata, ili barem nekoliko sati.

        3. Ako batake pečete odmah, masirajte ih u vrećici s marinadom oko 5 minuta. To će biti dovoljno da dobijete dobru količinu marinade i okusa unutar mesa.

    • Zagrijte pećnicu na 190 °C
    • Prebacite batake i svu marinadu u posudu za pečenje.
    • Pecite bez poklopca na 190 °C 45-50 minuta,  i dok bataci ne porumene na vrhu.
    • Pažljivo izvadite iz pećnice i poslužite vruće, uz sok od tave i omiljeni prilog (npr. pire krumpir, riža, itd.)

     

Bilješka

Izvor: Victor 

Ključne riječi: pečeni pileći bataci, pečeni pileći bataci, kako ispeći pileće batake
Recipe Card powered by WP Delicious

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

You may also like...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)