Print Options:

NAJBOLJI RECEPT ZA PESTO OD ŠPINATA

Recept 
za pesto je najčešće poznat na bazi bosiljka, pinjola i parmezana. 
Ali jeste li znali da se može odbiti na tisuću načina? S rikulom, vrhovima mrkve ili svježim špinatom (zeleni špinat također odgovara). Dakle, idemo na 
recept za domaći pesto od špinata

Metoda kuhanja ,
Kuhinja
Vrsta
Težina pripreme Početnik
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme: 10 mins Vrijeme kuhanja: 10 mins Ukupno vremena: 20 mins
Posluživanje 6
Sezona za pripremu Pogodan za pripremu tijekom cijele godine
SASTOJCI za 6 osoba
  • 500 g svježeg sirovog špinata
  • 150 g ribanog parmezana
  • 2/3 režnja češnjaka
  • 120 g indijskih oraha
  • 12 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 prstohvata soli
PRIPREMA DOMAĆEG PEŠTA OD ŠPINATA:
    1. Operite listove špinata
    2. Stavite svježi špinat, grubo nasjeckani češnjak i indijske oraščiće u blender pa dodajte maslinovo ulje.  Miješaj!
    3. Dodajte naribani parmezan pa promiješajte. Ako je umak pregust dodajte malo biljnog vrhnja.
    4. Pomiješajte svoj domaći pesto od špinata s Barilla bezglutenskom tjesteninom , odmah poslužite i uživajte!