Print Options:

Kaubojski zapečeni grah

Dobrodošli na najbolji kaubojski zapečeni grah ! Ovo jednostavno jelo je izdašno, te je savršen prilog za roštiljanje dvorištu. Slatko i slano jelo puno junetine, slanine i graha, pirjano u baršunastom umaku!

Metoda kuhanja , ,
Kuhinja
Vrsta ,
Težina pripreme Srednje
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme: 25 mins Vrijeme kuhanja: 45 mins Ukupno vremena: 1 hr 10 mins
Sezona za pripremu Pogodan za pripremu tijekom cijele godine
Sastojci
  • 450 g pancete – pržene i izmrvljene
  • 340 g mljevene govedine
  • 1 srednja glavica luka
  • 2 srednja jalapenosa – bez sjemenki i nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 kg graha iz konzerve ili kuhanog
  • 3/4 šalice smeđeg šećera
  • 1 šalica kečapa
  • 1/4 šalice senfa
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice Worcestershire umaka
  • sol i papar po ukusu
PRIPREMA:
    • Slaninu prepržite i izmrvite. možete je ispeći i u pećnici.
    • U veliki lonac s temeljcem na srednje jakoj vatri dodajte mljevenu govedinu, luk i jalapeno. Pirjajte dok govedina ne porumeni. Dodajte nasjeckani češnjak, sol i papar – i kuhajte još oko minutu.
    • Dodajte preostale sastojke – izmrvljenu slaninu, grah, smeđi šećer, kečap, senf, jabučni ocat i Worcestershire umak. Dobro promiješajte.
    • Premjestite grah u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C  (možete koristit vatrostalnu posudu ili lonac od lijevanog željeza, holandski lonac.) i pecite otprilike 45 minuta do sat vremena.
Bilješka

Izvor: Sue

Ključne riječi: grah, kauboj, mljevena govedina, junetina,
Pročitajte online: https://mojirecepti.com.hr/recipe/kaubojski-zapeceni-grah/