Dobrodošli na najbolji kaubojski zapečeni grah ! Ovo jednostavno jelo je izdašno, te je savršen prilog za roštiljanje dvorištu. Slatko i slano jelo puno junetine, slanine i graha, pirjano u baršunastom umaku!
Sezona za pripremu:
Pogodan za pripremu tijekom cijele godine
Sastojci
450g pancete – pržene i izmrvljene
340g mljevene govedine
1srednja glavica luka
2srednja jalapenosa – bez sjemenki i nasjeckana
3češnja češnjaka
2kg graha iz konzerve ili kuhanog
3/4šalice smeđeg šećera
1šalica kečapa
1/4šalice senfa
2žlice jabučnog octa
2žlice Worcestershire umaka
sol i papar po ukusu
PRIPREMA:
1
Slaninu prepržite i izmrvite. možete je ispeći i u pećnici.
U veliki lonac s temeljcem na srednje jakoj vatri dodajte mljevenu govedinu, luk i jalapeno. Pirjajte dok govedina ne porumeni. Dodajte nasjeckani češnjak, sol i papar – i kuhajte još oko minutu.
Dodajte preostale sastojke – izmrvljenu slaninu, grah, smeđi šećer, kečap, senf, jabučni ocat i Worcestershire umak. Dobro promiješajte.
Premjestite grah u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C (možete koristit vatrostalnu posudu ili lonac od lijevanog željeza, holandski lonac.) i pecite otprilike 45 minuta do sat vremena.