Print Options:

Grčki krumpir

Ovi grčki pečeni krumpiri prožeti su ekstradjevičanskim maslinovim uljem, limunovim sokom, češnjakom, origanom, začinima i pilećom juhom što čini najkremastiji pečeni krumpir punim grčkog okusa.

Metoda kuhanja
Kuhinja
Vrsta
Težina pripreme Početnik
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme: 15 mins Vrijeme kuhanja: 50 mins Ukupno vremena: 1 hr 5 mins
Sezona za pripremu Pogodan za pripremu tijekom cijele godine
Sastojci:
  • 1,5 kg krumpira
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 1/3 šalice soka od limuna (svježe iscijeđenog)
  • 1/3 šalice pileće juhe
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 2 žličice sušenog origana
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra
PRIPREMA:
    • Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva . Lagano poprskajte veliki lim za pečenje uljem.
    • Započnite rezanjem krumpira na kriške . To možete učiniti tako da krumpir prerežete na pola po dužini, a zatim na kolutove.
    • U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, svježe iscijeđeni sok od limuna, pileću juhu, češnjak u prahu, origano, sol i papar . Predlažem da umjesto češnjaka koristite češnjak u prahu jer bi češnjak mogao zagorjeti kada se peče na tako visokoj temperaturi.
    • Pomiješajte krumpire s limunom i maslinovim uljem.
    • Raširite krumpire na lim za pečenje tako da budu u jednom sloju.  Pecite 25 minuta , zatim pažljivo otvorite pećnicu i lopaticom promiješajte krumpir. Pecite još 25-30 minuta.
    • Izvadite iz pećnice i provjerite je li krumpir pečen. Po potrebi začinite s još soli i papra.
     
Bilješka

Budući da su ovi krumpiri prožeti maslinovim uljem, limunovim sokom i pilećom juhom, ne ispadaju baš hrskavi. Ovi grčki krumpiri su kremasti iznutra i imaju savršen okus limuna. 

Izvor: Melissa

Pročitajte online: https://mojirecepti.com.hr/recipe/grcki-krumpir/