Moji recepti za ukusna jela

Grčki krumpir

Grčki krumpir

Ovi grčki pečeni krumpiri prožeti su ekstradjevičanskim maslinovim uljem, limunovim sokom, češnjakom, origanom, začinima i pilećom juhom što čini najkremastiji pečeni krumpir punim grčkog okusa.

Težina pripreme: Početnik Vrijeme pripreme 15 mins Vrijeme kuhanja 50 mins Ukupno vremena 1 hr 5 mins
Sezona za pripremu: Pogodan za pripremu tijekom cijele godine

Sastojci:

PRIPREMA:

    • Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva . Lagano poprskajte veliki lim za pečenje uljem.
    • Započnite rezanjem krumpira na kriške . To možete učiniti tako da krumpir prerežete na pola po dužini, a zatim na kolutove.
    • U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, svježe iscijeđeni sok od limuna, pileću juhu, češnjak u prahu, origano, sol i papar . Predlažem da umjesto češnjaka koristite češnjak u prahu jer bi češnjak mogao zagorjeti kada se peče na tako visokoj temperaturi.
    • Pomiješajte krumpire s limunom i maslinovim uljem.
    • Raširite krumpire na lim za pečenje tako da budu u jednom sloju.  Pecite 25 minuta , zatim pažljivo otvorite pećnicu i lopaticom promiješajte krumpir. Pecite još 25-30 minuta.
    • Izvadite iz pećnice i provjerite je li krumpir pečen. Po potrebi začinite s još soli i papra.
     

Bilješka

Budući da su ovi krumpiri prožeti maslinovim uljem, limunovim sokom i pilećom juhom, ne ispadaju baš hrskavi. Ovi grčki krumpiri su kremasti iznutra i imaju savršen okus limuna. 

Izvor: Melissa

Datoteka pod
Recipe Card powered by WP Delicious

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

You may also like...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)