Grčki krumpir
Grčki krumpir

Ovi grčki pečeni krumpiri prožeti su ekstradjevičanskim maslinovim uljem, limunovim sokom, češnjakom, origanom, začinima i pilećom juhom što čini najkremastiji pečeni krumpir punim grčkog okusa.
Grčki krumpir
Sastojci:
PRIPREMA:
-
-
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva . Lagano poprskajte veliki lim za pečenje uljem.
-
Započnite rezanjem krumpira na kriške . To možete učiniti tako da krumpir prerežete na pola po dužini, a zatim na kolutove.
-
U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, svježe iscijeđeni sok od limuna, pileću juhu, češnjak u prahu, origano, sol i papar . Predlažem da umjesto češnjaka koristite češnjak u prahu jer bi češnjak mogao zagorjeti kada se peče na tako visokoj temperaturi.
-
Pomiješajte krumpire s limunom i maslinovim uljem.
-
Raširite krumpire na lim za pečenje tako da budu u jednom sloju. Pecite 25 minuta , zatim pažljivo otvorite pećnicu i lopaticom promiješajte krumpir. Pecite još 25-30 minuta.
-
Izvadite iz pećnice i provjerite je li krumpir pečen. Po potrebi začinite s još soli i papra.
-
Bilješka
Budući da su ovi krumpiri prožeti maslinovim uljem, limunovim sokom i pilećom juhom, ne ispadaju baš hrskavi. Ovi grčki krumpiri su kremasti iznutra i imaju savršen okus limuna.
Izvor: Melissa