Moji recepti
Include in Print View:
Naslov
Recipe Content
Info
Opis
Slike
Sastojci
Uputstva
Prehrana
Bilješka
Dijeljenje na društvenim mrežama
Autor Bio
Hvala na poruci
Print
Increase Text
Decrease Text
Fritata od šunke i sira (sa šparogama)
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vremena
30 mins
Metoda kuhanja:
Pečenje
Kuhinja:
Talijanska
Vrsta:
Bez glutena
,
Doručak i užina
Težina pripreme:
Lako
Posluživanje:
4
Sezona za pripremu:
Proljeće
Sastojci:
8
velikih
jaja
¼
šalice
grčkog jogurta
1 ½
šalice
naribanog mozzarella sira
½
šalice
naribanog parmezana
¼
žlićice
crnog papra
½
žlićice
soli
1
žlica
maslinovog ulja
450
g
šparoga obrezati i narezati na pola
2
mlada
tanko narezana
1,5
šalica
kuhane šunke narezane na kockice
PRIPREMA:
1
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C
U velikoj posudi umutite jaja dok se žumanjci i bjelanjci ne sjedine. U jaja umiješajte jogurt, mozzarellu, parmezan, sol i papar.
Na srednjoj vatri zagrijte ulje u tavi prikladnoj za pećnicu. Dodajte šparoge i pirjajte dok šparoge ne omekšaju-hrskave. Dodajte šunku i mladi luk.
Ulijte smjesu jaja u tavu, miješajući šparoge i šunku da se ravnomjerno rasporede.
Pecite u sredini pećnice 15-20 minuta, ili dok vrh ne porumeni, a rubovi se povuku od posude.
Poslužite toplo ili hladno
Bilješka
Autor:
Colleen
Ključne riječi:
jaja, šparoge