Print Options:

Fritata od šunke i sira (sa šparogama)

Metoda kuhanja
Kuhinja
Težina pripreme Početnik
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme: 10 mins Vrijeme kuhanja: 20 mins Ukupno vremena: 30 mins
Posluživanje 4
Sezona za pripremu Proljeće
Sastojci:
  • 8 velikih jaja
  • ¼ šalice grčkog jogurta
  • 1 ½ šalice naribanog mozzarella sira
  • ½ šalice naribanog parmezana
  • ¼ žlićice crnog papra
  • ½ žlićice soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 450 g šparoga obrezati i narezati na pola
  • 2 mlada tanko narezana
  • 1,5 šalica kuhane šunke narezane na kockice
PRIPREMA:
    • Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C
    • U velikoj posudi umutite jaja  dok se žumanjci i bjelanjci ne sjedine. U jaja umiješajte jogurt, mozzarellu, parmezan, sol i papar.
    • Na srednjoj vatri zagrijte ulje u tavi prikladnoj za pećnicu. Dodajte šparoge i pirjajte dok šparoge ne omekšaju-hrskave. Dodajte šunku i mladi luk.
    • Ulijte smjesu jaja u tavu, miješajući šparoge i šunku da se ravnomjerno rasporede.
    • Pecite u sredini pećnice 15-20 minuta, ili dok vrh ne porumeni, a rubovi se povuku od posude.
    • Poslužite toplo ili hladno
Bilješka

Autor: Colleen

Ključne riječi: jaja, šparoge
Pročitajte online: https://mojirecepti.com.hr/recipe/fritata-od-sunke-i-sira-sa-sparogama/