Moji recepti za ukusna jela

DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM
Težina pripreme: Srednje Vrijeme pripreme 15 mins Vrijeme kuhanja 20 mins Ukupno vremena 35 mins
Posluživanje: 4
Sezona za pripremu: Pogodan za pripremu tijekom cijele godine

Opis

Pljukanci su tradicionalna tjestenina koja ima svoj specifičan izgled. 

SASTOJCI

UMAK

PRIPREMA

  1. PLJUKANCI
    1. Od brašna, soli i tople vode zamijesite tijesto. Tijesto će biti malo tvrđe.
    2. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena da odmori.
    3. Nakon što je odmorilo tijesto izvadite na pobrašnjenu radnu podlogu. Podijelite ga na 4 jednaka dijela.
    4. Svaki dio oblikujte u valjak debljine oko 1 centimetar pa kidajte na najme komadiće (1 x 1 cm).
    5. Svaki komadiće protrljajte dlanovima kako bi dobili oblik prukljanca koji je u sredini deblji, a na rubovima uži.
    6. Oblikovano tijesto stavite na pobrašnjenu dasku ili kuhinjsku krpu. Pobrašnite i po površini kako vam se tijesto ne bi lijepilo.
    7. Pljukance protresite od viška brašna pa kuhajte u kipućoj i posoljenoj vodi oko 3 minute.
  2. UMAK

    UMAK

    1. Rajčice uronite u kipuću vodu na nekoliko minuta pa ih ogulite. Iskidajte ih na kockice pazeći da ste makli sjemenke.
    2. Kozice uvaljajte u oštro brašno pa ih prepržite na maslinovom ulju.
    3. Dodajte usitnjen češnjak, timijan, sol, papar i usitnjene rajčice.
    4. Podlijte s bijelim vinom. Kuhajte 15 -20 minuta na laganoj vatri.
    5. Na kraju dodajte skuhane pljukance, sve dobro promiješajte i pospite sjeckanim peršinom.

     

Bilješka

Autor: Nina

Ključne riječi: Pljukanci
Recipe Card powered by WP Delicious

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

You may also like...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)