Brownies bez glutena
Brownies bez glutena

Ima nešto jednostavno čarobno u browniesima. Za sve ljubitelje čokolade, to je jednostavan čokoladni desert koji se može napraviti za nešto više od 30 minuta.
Brownies bez glutena
Sastojci:
PRIPREMA:
-
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
-
Kvadratnu posudu za pečenje 20×20 pošpricajte neljepljivim sprejom za kuhanje bez glutena ili je obložite papirom za pečenje i premažite dno i stranice neljepljivim sprejom za kuhanje bez glutena ili maslacem.
-
U veliku zdjelu dodajte rastopljeni maslac, čisti ekstrakt vanilije, granulirani šećer i smeđi šećer i miješajte dok se potpuno ne sjedini.
-
Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok se potpuno ne sjedini.
-
U zdjeli srednje veličine pomiješajte bezglutensko brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i sol i umutite.
-
Polako dodajte smjesu bezglutenskog brašna mokrim sastojcima i miješajte dok se potpuno ne sjedini i postane glatko.
-
Ulijte tijesto za brownie u posudu za pečenje veličine 20×20.
-
Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe skoro čista i stranice browniesa počnite se odmicati od posude za pečenje. Pazite na kolačiće jer su sve pećnice različite.
Izvadite brownies i ostavite da se potpuno ohlade. -
Ostatke pohranite u hermetički zatvorenu posudu.
-
Bilješka
Nisu sva brašna bez glutena jednaka. Možda ćete doživjeti različite rezultate pečenja ovisno o mješavini brašna bez glutena koju odaberete.
Izvor: Audrey