Moji recepti za ukusna jela

Brownies bez glutena

Brownies bez glutena

Ima nešto jednostavno čarobno u browniesima. Za sve ljubitelje čokolade, to je jednostavan čokoladni desert koji se može napraviti za nešto više od 30 minuta.

Težina pripreme: Početnik Vrijeme pripreme 10 mins Vrijeme kuhanja 26 mins Ukupno vremena 36 mins
Posluživanje: 3
Sezona za pripremu: Pogodan za pripremu tijekom cijele godine

Sastojci:

PRIPREMA:

    • Zagrijte pećnicu na 180 °C.
    • Kvadratnu posudu za pečenje 20×20 pošpricajte neljepljivim sprejom za kuhanje bez glutena ili je obložite papirom za pečenje i premažite dno i stranice neljepljivim sprejom za kuhanje bez glutena ili maslacem. 
    • U veliku zdjelu dodajte rastopljeni maslac, čisti ekstrakt vanilije, granulirani šećer i smeđi šećer i miješajte dok se potpuno ne sjedini.
    • Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok se potpuno ne sjedini.
    • U zdjeli srednje veličine pomiješajte bezglutensko brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i sol i umutite.
    • Polako dodajte smjesu bezglutenskog brašna mokrim sastojcima i miješajte dok se potpuno ne sjedini i postane glatko.
    • Ulijte tijesto za brownie u posudu za pečenje veličine 20×20.
    • Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe skoro čista i stranice browniesa počnite se odmicati od posude za pečenje. Pazite na kolačiće jer su sve pećnice različite.
      Izvadite brownies i ostavite da se potpuno ohlade. 
    • Ostatke pohranite u hermetički zatvorenu posudu.

Bilješka

Nisu sva brašna bez glutena jednaka. Možda ćete doživjeti različite rezultate pečenja ovisno o mješavini brašna bez glutena koju odaberete.

Izvor: Audrey

Datoteka pod
Recipe Card powered by WP Delicious

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

You may also like...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)